X

Het volledige programma voor Bevrijdingsdag 2018 van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen ziet er als volgt uit:

Locatie Krabbeplas

Za 11:00

Vliegerdemonstraties: Organisatie is in handen van het vliegerbedrijf De Paddenstoel uit Schiedam. Laat u verrassen door de capriolen van bestuurbare vliegers.

Za 11:00

Circusschool Hannus. Een circusspeelplaats voor kinderen, jongeren maar ook volwassenen kunnen mee doen. Te veel om op te noemen war er allemaal te leren is!

Za 12:00

Roofvogelshow

Za 14:00

Showteam Sky-Dive Rotterdam zal met 10 parachutisten bij de Krabbenplas een springshow verzorgen. Het kan zijn dat er op een andere tijd gesprongen wordt, dus hou het programma in de gaten. De Vlaardingse Reddingsbrigade zal aanwezig zijn tijdens het paraschutespringen mocht er iemand in het water belanden.

Locatie Veerplein

Za 18:00

DJ Raymon Over de Vest

Za 19:00

WanneBiezz: Bekend in Vlaardingen en de rest van de wereld! Zoals zij zelf zeggen: “GEZELLIGHEID is hun streven!”

Za 19.30

Vertrek bevrijdingsoptocht via de Groen van Prinstererstraat en de Gedempte Biersloot naar het Veerplein, compleet met legervoertuigen, muziekkorpsen en figuranten wordt een geheel gevormd wat eindigt in een muziekspektakel op het Veerplein.

Za 20.00

Showoptreden van het Vlaardingse Thalita, METRO uit Scheveningen en Excelsior uit Delft.

Za 21.30

DJ verzorgt sfeervolle muziek

 

Streekmuseum Jan Anderson

Op 5 mei opent het Streekmuseum Jan Anderson tussen 10:00 - 16:00 uur de deuren voor een tweetal tentoonstellingen:

  • Tentoonstelling de Burgerwacht in Vlaardingen waarvan 15 leden later toetraden tot de Geuzen, hierbij is ook een 8 minuten durende film uit 1937 door de Burgerwacht gemaakt te zien.
  • In de 'Oorlogszaal' is eeen tentoonstelling voor Vlaardingen tijdens de 2e WO.

Bevrijdingsvuur (5 mei)

Ook dit jaar wordt het Bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Vlaardingen gebracht. De lopers vertrekken na afloop van de Dodenherdenking naar Wageningen en worden op 5 mei om 20:30 op het Veerplein weer terugverwacht. Hier zal het vuur aan Vlaardingen worden overhandigd.

 

 

 

5 mei bevrijdingsfestival

Bevrijdingsdag en Bevrijdingsfestival in Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente VlaardingenStichting Jan Anderson & Rita Boon

en alle vrijwilligers!