Naar aanleiding van de extra maatregelen die op 23 maart door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, moeten wij u helaas melden dat de festiviteiten rondom 5 mei zijn komen te vervallen. 

#blijfthuis

Samen zetten we ons land in het licht, denkend aan de prijs die is betaald voor onze vrijheid én aan wat onze eigen rol is om die vrijheid te bewaken. Aan wie geef jij het Vrijheidsvuur door?

In 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid. We markeren dit moment door samen met heel Nederland het vuur te ontsteken. Vandaag is alles anders; we leven in een tijd waarin we voelen wat beperking van vrijheid is.
 
Op 4 mei vanaf 21.00 uur ontsteken we daarom thuis of op het werk ons eigen Vrijheidsvuur; een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. We geven het vuur digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het écht ontstoken vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin.

https://vrijheidsvuur.nl/vrijheidsvuur-binnenkort/

Doe mee, maar blijf thuis!

Via www.vrijheidsvuur.nl kan je heel eenvoudig een video van jezelf opnemen waarin je het Vrijheidsvuur doorgeeft of kies een karakter dat bij jou past. Deze video wordt, samen met jouw persoonlijke bericht gedownload om daarna te posten op social media. Vergeet niet een vriend of vriendin te taggen! Deze kunnen op hun beurt het Vrijheidsvuur weer doorgeven.

Dinsdag 5 mei 2020

Op Bevrijdingsdag hoeft werkelijk niemand in Vlaardingen zich te vervelen. Al vanaf elf uur ’s ochtends kun je terecht aan de Krabbeplas.

Het avondprogramma voor Vlaardings Bevrijdingsdag zal in het centrum van Vlaardingen worden gehouden. 

 

 

Naar aanleiding van de extra maatregelen die op 23 maart door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, moeten wij u helaas melden dat de festiviteiten rondom 4 mei zijn komen te vervallen.

Het alternatieve programma kunt u zien onder de link: 'Lees meer' hieronder.

Maandag 4 mei 2019

Elk jaar is er op 4 mei dodenherdenking in Vlaardingen. Er is een Stille tocht van het stadhuis naar het Verploegh Chasséplein. Om 20.00 uur is er de kranslegging.