Koningsdag in Vlaardingen kan alleen maar plaatsvinden met hulp van de vele vrijwilligers en onze sponsoren.

Gemeente VlaardingenFonds Schiedam Vlaardingen e.o. Stichting Jan Anderson & Rita Boon


Het programma voor Koningsdag van de stichting Nationale Gedenkdagen ziet er als volgt uit:

Programma Koningsdag 2024 van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen: 

 

Veerplein

06.00-17.00 uur: 

Kleedjes- en vrijmarkt rond het Veerplein. 
Vanaf zes uur kunnen deelnemers aan de kleedjes- en vrijmarkt rond het Veerplein een plekje zoeken op de aangegeven plaatsen. Het is verboden een plekje in te nemen voor de ingang van een winkel of voor een doorgang naar een woonhuis. Deelnemers zijn verplicht de instructies van de organisatie op te volgen. De kleedjes- en vrijmarkt is bedoeld voor de verkoop van tweedehands spullen en niet voor de ambulante handel. 

10.00-17.00 uur: 

De jeugd van Vlaardingen kan zich uitleven op een uitdagend en imposant springkussen. 

10.15 uur: 

Showbrassband Thalita vertrekt vanaf de Schiedamseweg richting Veerplein met de Vlaardingse Danssstudio Dance Point. 

 
10.30-11.00 uur: 

Koffie en thee met wat lekkers voor de Vlaardingers aangeboden door het college van burgemeester en wethouders. 

10.35-11.00 uur: 

Optreden Showbrassband Thalita en de Vlaardingse Danssstudio Dance Point met een vlaggenparade. 

10:45-14:00 uur:

Op en rond het Veerplein optredens van straatartiesten mogelijk gemaakt door de Stadsgehoorzaal. 

11.00 uur: 

Officiële opening van Koningsdag door burgemeester Bert Wijbenga en de voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen Paul van Meurs.  

11.10 uur: 

Spelen van het Wilhelmus door Showbrassband Thalita. 

11.10-11.30 uur: 

Optreden Showbrassband Thalita met als afsluiting de Vlaardingse Danssstudio Dance Point. 

11.00-13.00 uur: 

De fans van Bassie en Adriaan kunnen op de foto bij de auto en de caravan van het populaire Vlaardingse clowsduo. 

11.30-12.00 uur: 

Het eerste optreden van het Vlaardings Oranjebovenkoor onder leiding van dirigent Jan Wilmer met een selectie van bekende liedjes van Bassie en Adriaan. 

12.00-15.00 uur: 

Optreden Clown Wouter.

De Vlaardingse Clown Wouter laat niet alleen zijn kunsten zien, maar betrekt ook de jeugd bij zijn optreden met dans en muziek. 

12.00-12.45 uur: 

Het eerste optreden van de Vlaardingse Big Fun Band. 

Deze Big Fun Band staat al meer dan 25 jaar garant voor klassieke en moderne bigbandmuziek van hoog niveau. De swingende ritmesectie zorgt ervoor dat de voetjes loskomen van de vloer, terwijl het koper en de saxen het dak eraf blazen. De Big Fun Band schakelt moeiteloos van bigband-helden als Duke Ellington en Count Basie, naar hedendaagse toppers als Caro Emerald. 

12.45-13.15 uur:  

Tweede optreden van het Vlaardings Oranjebovenkoor onder leiding van dirigent Jan Wilmer met Hollandse meezinger met medewerking van de blaaskapel de Haringkoppen. 

13.15-14.00 uur: 

Tweede optreden van de Vlaardingse Big Fun Band. 

14.00-14.30 uur: 

Optreden van de Vlaardingse blaaskapel de Haringkoppen. Zij beschikken over een breed repertoire bestaande uit vrolijke meezingers van onder andere Jan Smit, Frans Duijts, Vader Abraham, Simon & Garfunkel, Ron de Nijs en Boudewijn de Groot met als motto geen feest als de blaaskapel de Haringkoppen niet is geweest. 

14.30-14.40 uur:  

Optreden van de Vlaardingse Danssstudio Dance Point. 

14.40-15.15 uur: 

Het eerste optreden van The 5 Men Band.

15.15-15.45 uur: 

Optreden van het Vlaardingse Musical Gezelschap onder leiding van Eric van der Ende met een medley over de geschiedenis van Vlaardingen met een knipoog naar de uitvoering van het Stadsspektakel in het kader van de viering van 750 stadsrechten van Vlaardingen. 

15.45-16.30 uur:  

Tweede optreden van The 5 Men Band.  

16.30-17.00 uur: 

De finale: Spectaculaire muzikale afsluiting met het Vlaardings Musical Gezelschap, de Vlaardingse Danssstudio Dance Point, rockcoverband The Cap en de straatartiesten van de Stadsgehoorzaal. 

Presentatie: Jan Wilmer en Peter Spek.  

Westhavenkade:   
 

11.00-16.00 uur:  

Jan Plezier: 

Opstapplaats voor de koets Jan Plezier. Met deze Jan Plezier kan een rondritje gereder worden door de stad. Bij de opstapplaats is een gratis kaartje verkrijgbaar. 

12.00-16.00 uur: 

Kinderspelen: 

Scouting Vlaardingen organiseert diverse spelonderdelen voor de Vlaardingse jeugd. Ook is er een springkussen waarop men zich lekker kan uitleven. Een routekaart is verkrijgbaar bij de start en er ligt aan de finish een versnapering te wachten voor de deelnemers. 

Schoutplein:   
12.00-17.00 uur:  

Inzamelen van oude en gebruikte spullen in overleg met Kledingbank Vlaardingen.      

Hoflaan:  
11.00-16.00 uur:  

Jeugdbrandweer: 

De Vlaardingse jeugdbrandweer laat via demonstraties zien wat zij allemaal kunnen uitvoeren. Jeugd kan zelf ook aan enkele onderdelen meedoen en er staat een uitdagend springkussen. Onder leiding van Scouting Vlaardingen kan er in de Oude Haven gevaren worden met kano’s. Ook is er een kampvuur. En er kan een bezoek gebracht worden aan het schip van de zeekadetten de Assam ll die afgemeerd ligt aan de Westhavenplaats. 

Fransenstraat

11.00-16.00 uur:   

Jeugdfestijn: 

Christelijke Jongeren Vereniging(CJV) organiseert op het plein in de Fransenstraat en in het gebouw van de jongerenvereniging het Jeugdfestijn. Vooral voor de jeugd tussen 3 en 12 jaar zijn er leuke spelletjes te doen in het gebouw van de CJV, zoals eendjes hengelen, blikgooien, touwtje trekken en er is een grabbelton en nog veel meer. Op het plein van de Fransenstraat staat een klimpaal, een draaimolen, rad van fortuinen een springkussen en is er een snackkraam. Met een afstreepkaart kan de jeugd langs alle activiteiten gaan. Voor iedereen is er na afloop een prijsje op te halen. 

Sponsors

Koningsdag wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam/Vlaardingen, en Stichting Jan Anderson en Rita Boon.  

 

Medewerkers van de Stichting Nationale Gedenkdagen die zorgen voor de uitvoering van het programma: 

Arjo Boerdam, Gabriël Voogt, Marlies Scholtes, Paul van Meurs, Jan Wilmer, Aat Brobbel, Jan Wielaart, Jac. Verkuil, Edwin Tieben, Koos Aalders, Joyce van der Velde, Hidde Mulder, Marla de Wilt en Peter Spek. 

 

 

 

 

------------------------------------------------

Spelregels Vrijmarkt op KONINGSDAG

*Vanaf 6 uur mag je met je kleedje een plekje zoeken op de aangegeven plekken.
*Ga NIET voor de ingang van een winkel zitten.
*Indien je wordt aangesproken dat je op een niet-toegestane plek zit, verplaats je dan gewoon, dan blijft het voor iedereen gezellig.
*Kleedjes- of vrijmarkt is bedoeld voor TWEEDEHANDS spullen, niet voor ambulante handel.