Koningsdag in Vlaardingen kan alleen maar plaatsvinden met hulp van de vele vrijwilligers en onze sponsoren.

Gemeente VlaardingenFonds Schiedam Vlaardingen e.o. Stichting Jan Anderson & Rita Boon

Koningsdag 2021 in teken van saamhorigheid

Het programma voor Koningsdag 2021
komt helaas vanwege corona wederom te vervallen.

Sinds 2014, het jaar dat Willem-Alexander de nieuwe koning van Nederland werd, vieren we niet langer Koninginnedag maar Koningsdag. Normaal gesproken een bruisende dag die garant staat voor flink wat evenementen en gezelligheid, maar ook Koningsdag is in 2021 helaas anders door corona. Maak er dus vooral thuis of online een sfeervolle dag van in je mooiste oranje kloffie, en stel dat grootschalige Koningsdag-feest nog even uit tot 2022.

Dus: trek uw oranje outfit aan en vier op 27 april Koningsdag en vier Koningsdag  bij voorkeur online.

Vlaggen, klokgelui, beiaardiers en gelukwensen

De KBOV roept iedereen op om deze dag vlag en wimpel uit te steken. Voor de jarige koning en voor elkaar. Dat kan vanaf 6.23 uur wanneer de zon is opgegaan. Vanaf 9.30 klinken op tientallen beiaards dan bekende (vaderlandse) liederen rond het thema ‘saamhorigheid’ en het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen (het lied van Koningsspelen dit jaar).

We vragen of overal in Nederland tussen 9.55 en 10.00 uur de klokken geluid kunnen worden als teken van verbinding. Om 10.00 uur zal het Wilhelmus gespeeld worden door de beiaardiers en wordt iedereen opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen. Daarna vragen we burgemeesters in het hele land Zijne Majesteit via de website van hun eigen gemeente te feliciteren en de gedecoreerden via digitale beelden in het zonnetje te zetten.

Nationale Toost in ‘Max Koningsdag’

De KBOV wil Koningsdag afsluiten in de speciale uitzending ‘MAX Koningsdag’, uitgezonden vanuit Paleis Soestdijk tussen 16.15 en 17.50 uur. Daarin wordt uitgebreid gereflecteerd op het Koninklijk bezoek aan Eindhoven. Hoogtepunt van de uitzending is de Nationale Toost om 16.30 uur, op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen.

www.nationaletoost.nl

Het programma voor Koningsdag 2020 is helaas komen te vervallen:

Naar aanleiding van de extra maatregelen die op 23 maart door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, moeten wij u helaas melden dat de festiviteiten rondom Koningsdag zijn komen te vervallen. Het alternatieve programma is als volgt:

 

Programma Woningsdag 2020.

06.19 uur

Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar.

09.45-10.00 uur       

Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur

Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.

#Wilhelmus2020

www.oranjebond.nl

10.05 uur

Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander met zijn verjaardag.

15.00 uur

Saamhorigheidsconcerten.

Solo-optredens van muzikanten en artiesten voor de verzorgingstehuizen

16.00 uur                 

Nationale Toost.

De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

www.nationaletoost.nl