Koningsdag in Vlaardingen kan alleen maar plaatsvinden met hulp van de vele vrijwilligers en onze sponsoren.

Gemeente VlaardingenFonds Schiedam Vlaardingen e.o. Stichting Jan Anderson & Rita Boon


Koos, bedankt voor 49 jaar inzet!

Na 49 jaar volledige inzet heeft Koos Aalders gisteren - 9 juni 2022 - officieel afscheid genomen van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen.

Uiteraard is Koos niet zomaar met stille trom vertrokken. In het geheim werd al maandenlang ‘gewerkt’ aan deze avond. Voorafgaand aan het etentje met alle SNGV bestuursleden, erelid Jan Anderson en oud voorzitter Vincent Kevenaar werd Koos door zoon Wim als taxichauffeur opgehaald met de DAF van Wim, welke hij met zijn gezin versierd had met oranje linten, het SNGV logo en beplakt met de tekst:
KOOS BEDANKT VOOR 49 JAAR SNGV.
 
De eerste verrassing kwam van Burgemeester Bert Wijbenga. Door een SNGV lid is maanden geleden de Vlaardingse Stadsspeld aangevraagd en deze werd, voorafgegaan met een bijzondere speech, door de burgemeester opgespeld.
 
De volgende verrassing kwam van de heer van der Pols, bestuurslid van de KBVO – Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Koos ontving de speld en penning van waardering namens de KBOV, alsmede een fles wijn in een gepersonaliseerd kistje met de naam van Koos en in het logo 49 jaar.
 
Uiteraard lieten zijn ‘collega’s’ van de SNGV Koos ook niet met lege handen naar huis gaan. Naast een boeket voor zijn vrouw Joke, ontving Koos uit handen van voorzitter Paul van Meurs de zilveren SNGV speld, een VVV bon en de laatste groepsfoto van het team, gevat in een acryl fotoblok.  
 
De mooiste toespraak kwam toch wel van zoon Wim, die samen met Koos terug dook in herinneringen. Mooi om te zien hoe Koos hierdoor werd geraakt.
 
Koos, bedankt voor je inzet, je rustgevende persoonlijkheid en bovenal voor je vriendschap.
Wetende dat je op de achtergrond nog aanwezig zult blijven, kijken we terug op een geslaagde avond.

Koningsdag in Vlaardingen

Al vroeg waren – ondanks de kou - de eerste vrijmarkt enthousiastelingen aanwezig. Om 10.00 uur liep het Veerplein al gezellig vol, en burgemeester Bert Wijbenga heeft samen met Bart de Leede en Jacky Silos tientallen koppen koffie en thee met een tompouce met daarop het logo van de Stadsgehoorzaal uitgedeeld. De Stadsgehoorzaal bestaat 70 jaar en vierde deze bijzondere verjaardag mee op het Veerplein en in het centrum.
Om 11.00 uur opende de burgemeester officieel de dag, waarna met het publiek het Wilhelmus werd gezongen. Hierna is het tot 17.00 uur niet meer stil geweest in het centrum. Al spoedig arriveerde onze plaatselijke ShowBrassband Thalita om het Veerplein met muziek te vullen. Bij de wegstervende klanken van Thalita begon de Big Fun Band te spelen, gevolgd door de Vlaardingse Haringkoppen.
Tussen dit alles door was er vertier voor de kinderen door oa clown Wouter bij het kindertheater, sprongen kinderen enthousiast op het springkussen en arriveerden straatartiesten om op hoge fietsen hun kunsten te vertonen. Tegelijkertijd was het op de beide havenkades een drukte van jewelste: hier zorgde de Scouting voor vertier met kinderspelen, de Jan Plezier reed rondjes – zelfs met de burgemeester op de bok, aan de overkant werden ‘brandjes geblust’ met de jeugdbrandweer.
In de Fransenstraat zorgde CJV zoals altijd voor een geweldige sfeer met leuke uitdagingen voor de kinderen. Kraampjes voor goede doelen hadden niet te klagen over bezoekers, het was loeidruk in de straat.
Terug op het Veerplein schalde de muziek van Rocking Ronny and the Moondogs, waarna de Wannebiezz het muzikale stokje overnamen om het vervolgens door te geven aan het Oranjebovenkoor. Het publiek zong enthousiast mee, dankzij de teksten die geprojecteerd werden op een scherm naast het podium.
Als afsluiting maakten de Wannebiezz het feestje echt helemaal compleet, het volle Veerplein barstte uit zijn voegen!
Via een link op de website van het SNGV was alles thuis te volgen.
Ik denk dat we met een goed gevoel en best een beetje (erg) trots kunnen terugkijken
wat we met 11 vrijwilligers hebben neergezet!

Uiteraard met heel veel dank aan onze sponsoren

            


Koningsdag 2022

We gaan eindelijk weer Koningsdag vieren!!!


De Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen
heeft met frisse moed en heel veel zin de koppen bij elkaar gestoken,
de handen uit de mouwen gestoken
en de blik gericht op 27 april 2022.

 Het programma voor 27 april:

Centrum:

06.00 tot 17.00 uur: Kleedjes vrijmarkt rondom het Veerplein en het Liesveld. De deelnemers aan de kleedjesmarkt worden erop gewezen dat er altijd een doorgang moet zijn voor hulpdiensten en winkeliers die geen kleedjes voor hun deur willen hebben, zullen dit kenbaar maken.

Schoutplein:

12.00 uur: Inzameling oude spullen voor de kledingbank.

Veerplein:

10.00 tot 17.00 uur: Feestprogramma met:

Muziekprogramma en straatartiesten ter gelegenheid van
het 70-jarig bestaan van de Stadsgehoorzaal.

*10.00 tot 17.00 uur: Op een groot videoscherm zijn alle festiviteiten zowel op het Veerplein als elders in de stad te volgen en ook de Tv-uitzending van het bezoek van het koningspaar aan Maastricht. 
*10.00 tot 11.00 uur: Meet-and-greet met het college van burgemeester en wethouders die de bezoekers een kopje koffie of thee en wat lekkers erbij zullen serveren.
*10.00 tot 14.00 uur: Kindertheater met diverse optredens onder andere clown Wouter.
*11.00 uur: Dagopening door burgemeester Bert Wijbenga met het hijsen van de Nederlandse vlag en het zingen van het Wilhelmus.
*11.00 tot 11.30 uur: Optreden showbrassband Thalita.
*11.30 tot 12.15 uur: Eerste optreden van de Big Fun Band.
*12.00 tot 16.00 uur: Optredens van straatartiesten mogelijk gemaakt door de Stadsgehoorzaal ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het theater.
*12.45 tot 13.25 uur: Tweede optreden van de Big Fun Band.
*13.25 tot 14.45 uur: Optreden van de Vlaardingse Haringkoppen.
*14.45 tot 15.30 uur: Optreden van de muziekband Rocking Ronnie and The Moondogs met muziek uit de jaren zestig en zeventig.
*15.30 tot 17.00 uur: Het Oranje boven zangfestijn met de Vlaardingse Wannebiezz en een zangkoor onder leiding van Jan Wilmer. Het repertoire bestaat uit lekkere meezingers en deze zijn voor iedereen herkenbaar.

Westhavenplaats:

11.30 tot 14.30 uur: Er kan weer een rondje gereden worden met de Jan Plezier.

12.00 tot 16.00 uur: Kinderspelen georganiseerd door de Vlaardingse scoutingverenigingen met als extra attractie de bungy trampoline.

Hoflaan:

12.00 tot 16.00 uur: Jeugdbrandweer.

Historische Markt:

12.00 uur tot 17.00 uur: Muzikaal programma met optredens van diverse bands mogelijk gemaakt door café Stam.

Waalstraat/Liesveld:

12.00 tot 19.00 uur: Muzikaal programma met optredens van diverse bands mogelijk gemaakt door café de Waal.

Blokmakersplaats:

12.00 tot 19.00 uur: Optreden van een disc jockey mogelijk gemaakt door restaurant Hart van Vlaardingen.

Fransenstraat:

11.00 tot 16.00 uur: Jeugdfestijn georganiseerd door CJV met het Rad van Fortuin en aangevuld met een draaimolen.

Organisatie:

Koningsdag, 4 en 5 mei wordt in Vlaardingen georganiseerd door de leden van de Stichting Nationale Gedenkdagen.
De Stichting bestaat uit de organisatoren: Paul van Meurs, Jac. Verkuil, Arjo Boerdam, Jan Wilmer, Ada Onderdelinden, Koos Aalders, Aat Brobbel, Ron Elberse, Marlies Scholtes, Jan Wielaart en Peter Spek.
 

 

 

 

------------------------------------------------

Spelregels Vrijmarkt op KONINGSDAG

*Vanaf 6 uur mag je met je kleedje een plekje zoeken op de aangegeven plekken.
*Ga NIET voor de ingang van een winkel zitten.
*Indien je wordt aangesproken dat je op een niet-toegestane plek zit, verplaats je dan gewoon, dan blijft het voor iedereen gezellig.
*Kleedjes- of vrijmarkt is bedoeld voor TWEEDEHANDS spullen, niet voor ambulante handel.
 

 

 

Het programma voor Koningsdag 2020 is helaas komen te vervallen:

Naar aanleiding van de extra maatregelen die op 23 maart door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, moeten wij u helaas melden dat de festiviteiten rondom Koningsdag zijn komen te vervallen. Het alternatieve programma is als volgt:

 

Programma Woningsdag 2020.

06.19 uur

Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar.

09.45-10.00 uur       

Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur

Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.

#Wilhelmus2020

www.oranjebond.nl

10.05 uur

Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander met zijn verjaardag.

15.00 uur

Saamhorigheidsconcerten.

Solo-optredens van muzikanten en artiesten voor de verzorgingstehuizen

16.00 uur                 

Nationale Toost.

De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

www.nationaletoost.nl