Bevrijdingsdag en Bevrijdingsfestival in Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente VlaardingenStichting Jan Anderson & Rita Boon

en alle vrijwilligers!

 

Naar aanleiding van de extra maatregelen die op 23 maart door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, moeten wij u helaas melden dat de festiviteiten rondom Koningsdag zijn komen te vervallen. 

 

#blijfthuis


Samen zetten we ons land in het licht, denkend aan de prijs die is betaald voor onze vrijheid én aan wat onze eigen rol is om die vrijheid te bewaken. Aan wie geef jij het Vrijheidsvuur door?

In 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid. We markeren dit moment door samen met heel Nederland het vuur te ontsteken. Vandaag is alles anders; we leven in een tijd waarin we voelen wat beperking van vrijheid is.
 
Op 4 mei vanaf 21.00 uur ontsteken we daarom thuis of op het werk ons eigen Vrijheidsvuur; een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. We geven het vuur digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het écht ontstoken vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin.

https://vrijheidsvuur.nl/vrijheidsvuur-binnenkort/

Doe mee, maar blijf thuis!

Via www.vrijheidsvuur.nl kan je heel eenvoudig een video van jezelf opnemen waarin je het Vrijheidsvuur doorgeeft of kies een karakter dat bij jou past. Deze video wordt, samen met jouw persoonlijke bericht gedownload om daarna te posten op social media. Vergeet niet een vriend of vriendin te taggen! Deze kunnen op hun beurt het Vrijheidsvuur weer doorgeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanwege 75 jaar Bevrijding zal deze dag op een bijzondere manier worden gevierd.

Het voorlopige programma voor Bevrijdingsdag 2020 van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen ziet er als volgt uit:

Locatie Krabbeplas

11:00 - 17:00

Vliegerdemonstraties:
De organisatie is in handen van vliegerbedrijf De Paddestoel uit Schiedam.

11:00 - 17:00

Circusschool Hannes. Een circusspeelplaats voor kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kunnen mee doen. Te veel om op te noemen wat je er allemaal leren kunt!

11:00 - 17:00

Straatvoetbaltoernooi georganiseerd door Minters.

11:00 - 17:00

Mogelijkheid om in een kano over de plas te varen.

11:00 - 18:00

Optreden artiesten door poppodium De Kroepoekfabriek en SHOW en zo.

11:00 - 18:00

Bootcamp ‘Meet the Marines’.

12:00 en 15:00 (richttijd)

Spectaculaire roofvogelshows op één van de velden rond de Krabbeplas. Afhankelijk van de begeleiders van de vogels die de shows verzorgen worden binnen deze tijd twee shows verzorgd.

14:00 - 15:00 (richttijd)

Showteam Sky-Dive Rotterdam zal met 10 parachutisten bij de Krabbeplas een springshow verzorgen. Het kan zijn dat er op een ander moment gesprongen wordt: alles is afhankelijk van de weersgesteldheid en toestemming Rotterdam Airport i.v.m. vliegverkeer. Veranderingen worden z.s.m. op fb gemeld. Met assistentie van de Vlaardingse Reddingsbrigade.

Locatie centrum

19:30 - 20:00

Muziekkorpsen vanaf kerk De Fontein Groen van Prinstererstraat richting Veerplein.

19:30 - 20:25 Veerplein

Optreden Big Fun Band

20:30 Veerplein

Re-enactment De Bossche Schutterij en Bevrijdingsvuur

20:30 – 22:00 Veerplein

Taptoe met special items.

22:00 – 22:30 Veerplein

Optreden Big Fun Band

www.facebook.com/KoningsdagVlaardingen/ en
www.facebook.com/4en5meiVlaardingen/
Hier zullen na afloop ook foto’s van de evenementen te zien zijn.